Zo ontdek jij Brazilië!

Brazilië, het land van de caipirinhas, de mooiste stranden en vrouwen en de beste voetballers. Wie wil hier niet naartoe! Het is een groot land waar je heel veel kunt zien. Het is niet overal altijd even veilig, maar gelukkig word je als toerist goed ingelicht over de routes die je wel en niet kunt nemen. Er zijn genoeg plekken waar je je ogen kunt uitkijken en waar je veel plezier kunt hebben. Hoe ontdek je Brazilië op de juiste manier?

Lees meer

17

jun

Dress like a local

Je hoeft in Rio niet rond te lopen met de leukste outfits en de mooiste sieraden. Je wilt op pad gaan als een local en er ook uitzien als een local. Dit is veiliger en je bent beter gekleed op het klimaat. Het enige wat je vaak nodig hebt zijn sportieve outfits of een leuke shorts met een t-shirt en Havaianas. Het is in Rio vaak super warm waardoor het belangrijk is dat je luchtige kleding draagt. Ook op de dagen wanneer je niet naar het strand gaat. Vind je het moeilijk kleding uit te kiezen die je daar kunt dragen? Zoek online op inspiratie of vraag aan bekenden in je omgeving naar tips.

 

 

Toeristische route of local hotspots

Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika. Je kunt er naartoe voor een paar weken maar ook een paar maanden. Ben je van plan een grote tour te doen? Dan zijn er veel toeristische routes die je kunt bewandelen. Wil je ook ontdekken hoe locals leven op de plekken waar je komt? Vraag aan een reisbureau in de buurt naar tips van locals of ga eens op pad met locals. Van hen hoor je de mooiste verhalen en bezoek je de mooiste plekken waar je als toerist niet snel zou komen.

Toeristische plekken die je zeker gezien moet hebben is het Copacabana strand in Rio de Janeiro. Daarnaast kun je in het noorden van het land de prachtige Amazone ontdekken. Hier vind je luiaards, apen, roze dolfijnen en piranhas. Wil je watervallen zien? Op de grens van Argentinië en Brazilië vind je de Iguacu watervallen. Dit wil je zeker niet missen tijdens je vakantie naar Brazilië.

Eten

Brazilië heeft prachtige plekken, maar ook heerlijk eten. In het noorden vind je vooral zijn de inheemse invloeden het sterkst. De bekendste gerechten komen uit het zuidoosten. Denk aan pao de queijo, ook wel bekend als kleine kaasbroodjes, cassave en feijoada, dit is een soort stoofvlees. In Nederland kennen we daarnaast ook de heerlijke acai bowls waar we al snel minimaal tien euro voor neerleggen. In Brazilië kun je al voor twee euro genieten van een heerlijke acai bowl.