16

sep

Veranderdrang! Najaarskriebels?

De kinderen weer naar school, de routine van alledag weer terug en een zomer die op zijn einde loopt. In de zomer leefden we vooral veel buiten. De kinderen wilden niet anders dan zwemmen en ijsjes weglikken, tenten bouwen en lang opblijven, lummelen en vooral grenzen opzoeken want hé, daarvoor is het immers vakantie.

16

sep

Kinderen en de zon - resume van zomer 2019

Het is bijna weer voorbij, die mooie zomer. Hoe heb je het gehad? Ben je op vakantie in het buitenland geweest of heb je van de tropische temperaturen in eigen land genoten? Moeder, wat was het warm. Wat grappig is om te zien is dat aan het begin van het zomerseizoen de terrassen in de zon overvol zijn maar aan het einde van de zomer kruipt iedereen onder een parasol! Alle tafeltjes ín de zon zijn vrij! Het resumé van de zomer van 2019? Je kunt niet (meer) zonder zonbescherming in Nederland. Helemaal niet als je ook nog kinderen hebt want, kinderen en de zon... da’s wel een dingetje op zich.

09

sep

Lekker slapen kleintje - Welk dekbed is veilig om onder te slapen voor kinderen?

Is je snoezige baby’tje niet zo heel klein meer? Wordt het ledikantje wat krap en wordt het hoog tijd voor een peuterbed voor je kleine man/meid? Superleuk natuurlijk, een hele stap voor ouder én kind. Tijd ook om het hele kamertje even wat te veranderen misschien? Op het nieuwe peuterbed heb je in elk geval ook een matras en beddengoed nodig.

28

aug

5 tips voor mooie en kindvriendelijke badkamermeubelen

Niets zo heerlijk als samen met de kids lekker badderen. Maar met het gezellige badderen komen natuurlijk ook allerlei mogelijke scenario’s om de hoek kijken. Wat als je kleintje uitglijdt, wat als iemand zich flink stoot of wat als er een lekkage plaatsvindt? We geven je een aantal handige tips om die badkamer helemaal kindvriendelijk te maken met de juiste accessoires en badkamermeubelen.

01

aug

Hoe pas je in een dienblad toe in jouw interieur?

In vrijwel elke woning vind je wel een dienblad. Doordat dienbladen op allerlei manieren te gebruiken zijn is dit altijd een woonaccessoire dat zeer welkom is. Het aanbod aan dienbladen is erg groot en divers, vandaar dat het wel eens lastig kan zijn om een geschikt type dienblad te vinden.

31

jul

Richt je keuken eenvoudig opnieuw in. Zo wordt elke ochtend een vakantie-waardige ochtend!

Ze hebben vakantie! Je kinderen zijn vrij van school en misschien heb je zelf ook wel lekker een aantal weken vakantie zodat jullie met z’n allen kunnen genieten van de zomer en de vrije tijd. Geen wekker die je roept, rustig opstaan en samen ontbijten aan tafel. In de hectiek van alledag wil het nogal eens chaotisch worden in een gezin met kinderen en rust tijdens het ontbijt was misschien ver te zoeken. Tóch is het een super moment om rustig je dag te beginnen.

29

jul

8x leuk buitenspeelgoed voor kinderen onder de 4 jaar

Buiten spelen is leuk en gezond. Maar voor ouders is het soms lastig om de kinderen bezig te houden. Want wat kunnen ze zoal doen? Toch is er heel veel leuk buitenspeelgoed te vinden waar de meeste kinderen gek op zijn. 

25

jul

Woonkamer kindproof maken, of niet?

Elke mama weet: je moet je woning niet tot één grote box maken. Als ergens iets staat waar je kind niet aan mag komen, leert het dat het elders ook zijn handen thuishoudt. Toch is het verleidelijk om te kiezen voor kindvriendelijk ‘overall’. Een paar tips voor herinrichting van je woonkamer, zonder te overdrijven.