5 leuke decoratie voor de kinderkamer

Wanneer er een eerste (of tweede) kindje komt moeten er natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen worden! De woning moet worden voorbereid en de kinderkamer moet natuurlijk ingericht worden! Maar hoe kun je de kinderkamer nu het beste inrichten? Er is zo ontzettend veel keuze… Om je wat inspiratie te geven hebben we een aantal leuke manieren om de kinderkamer te decoreren voor je op een rijtje gezet!

Lees meer

17

mei

 

1. Een chique manier om schilderijen op te hangen

Hoewel tientallen spijker in de muren ook werken, is dit niet altijd even praktisch of makkelijk. Wil je bijvoorbeeld schilderijen bevestigen aan een muur die schuin afloopt, dan is het wel zo fijn om daar een handig ophangsysteem voor te hebben. Dit soort systemen worden op een specifieke manier bevestigd, en kunnen de schilderijen vervolgens op allerlei hoogtes tentoonstellen. Hartstikke hip en chique, en het zorgt er ook nog eens voor dat je muren onbeschadigd blijven!

 

2. Gebruik behangpapier creatief

Klaar met het standaard roze en baby blauw. Experimenteer juist met wat nieuwe, frisse tinten zoals oranje, groen of geel. Wil je de muren liever onbewerkt laten? Ga dan creatief aan de slag met allerlei leuke soorten behangpapier. Zo kun je deze bijvoorbeeld in een enkele strook plaatsen, of in leuke fotolijstjes over de muur verspreiden. Zo blijven je muren lekker neutraal, en breng je toch kleur en variatie in de ruimte.

 

3. Kies voor multifunctioneel

Hoewel decoratie erg fijn is in de kinderkamer, is opbergruimte helemaal onmisbaar. Probeer decoratie en opbergen dus zoveel mogelijk te combineren. Schaf bijvoorbeeld een open kast aan en zet hier een aantal rieten manden in om als opbergruimte te gebruiken en gebruik de overige planken voor leuke decoratieve items. Werk je met een budget? Tover dan oude (tweedehands) kasten om tot een nieuw met een mooie schuurbeurt en een likje verf.

 

4. Ga zelf aan de slag

Nu kun je natuurlijk ontzettend veel geld uitgeven aan nieuw beddengoed, nieuwe knuffels, dekentjes en kleden; maar je kunt er ook voor kiezen om zelf iets te maken. Ontzettend leuk om te doen en veel persoonlijker natuurlijk. Zoek een leuke tutorial op om zelf knuffels, dekentjes of kleden te maken om je kinderkamer helemaal naar eigen wens te decoreren.

 

5. Gebruik natuurlijke materialen

Veel kinderen voelen zich ontzettend fijn bij natuurlijk materialen als hout. Maak dus gerust een wandeling door het bos of over het strand om allerlei mooie stukjes natuur te vinden. Een mooie grote tak kan perfect dienst doen als decoratief item aan een van de muren, en die schelpen op het strand zien er hartstikke leuk uit in een grote vaas!