5 tips voor mooie en kindvriendelijke badkamermeubelen

Niets zo heerlijk als samen met de kids lekker badderen. Maar met het gezellige badderen komen natuurlijk ook allerlei mogelijke scenario’s om de hoek kijken. Wat als je kleintje uitglijdt, wat als iemand zich flink stoot of wat als er een lekkage plaatsvindt? We geven je een aantal handige tips om die badkamer helemaal kindvriendelijk te maken met de juiste accessoires en badkamermeubelen.

Lees meer

28

aug

 

 

  1. Schaf hoekbeschermers aan

Hoewel je natuurlijk wilt dat je badkamer kindvriendelijk is wil je wel gewoon mooie badkamermeubelen aan kunnen schaffen. De juiste badkamermeubelen geven je badkamer namelijk precies de stijl die je zoekt. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt de badkamermeubelen helemaal naar eigen wens aanschaffen en scherpe randen of hoeken vervolgens verzachten door er hoekbeschermers op te plaatsen. Zeker wanneer de kleintjes net gaan kruipen en lopen is het belangrijk om deze onopvallende hoekbeschermers op alle hoekjes in de badkamer te plaatsen.

 

  1. Een verlaagd bad

Staat er een verbouwing van de badkamer op de planning? Dan is dat een mooi moment om voor een verlaagd bad of een grote inloopdouche te kiezen. Niet alleen geef je zowel jezelf als de kids zo de ruimte om lekker te kunnen badderen: maar je houdt het ook een stuk veiliger. Een verlaagd bad is ontzettend fijn om je kleintje een bad te geven en geeft de kids ook op jonge leeftijd de mogelijkheid om ook zelf in bad te kruipen.

 

  1. Kies een thermostatische kraan

Zodra je kinderen wat ouder zijn kunnen ze prima zelf badderen: onder toezicht natuurlijk. Wil jij dat je kleintje gewoon in het bad kan spelen terwijl jij staat te douchen? Schaf dan een thermostatische kraan aan.

 

  1. Hangmeubels verstevigen

Hangmeubels zijn de ideale manier om extra opbergruimte te creëren en een mooie, fijne sfeer neer te zetten. Hangmeubels kunnen ook met kinderen gewoon nog in de badkamer staan: je zou ze eventueel wel kunnen verstevigen met kleine pootjes.

 

  1. Opbergkasten en andere opbergruimte

En als laatste een echte must: voldoende opbergruimte. Zeker in een gezin met kinderen lijk je altijd wel opbergruimte te kort te hebben. Heb je de ruimte? Zorg dan voor een mooie, grote opbergkast met natuurlijk hoekbeschermers om de kleintjes te beschermen. Heb je minder ruimte? Dan kun je ook leuke rieten manden aan de muur hangen (zorg natuurlijk dat ze stevig hangen) om hier extra opberg plekken te realiseren. Ga gewoon lekker creatief aan de slag!