7 praktische tips voor de babykamer

De babykamer inrichten is iets waar je meestal geen haast mee hebt. Je weet al ruim van tevoren wanneer je de kamer nodig hebt. Dus heb je mooi de tijd om na te denken over de inrichting. Je zou verwachten dat er dan minder fouten worden gemaakt bij de inrichting van de babykamer, maar niets is minder waar. Daarom geven wij 7 praktische tips voor de babykamer.

Lees meer

10

jun

 

1.       Kies voor een lichte opstelling

 

De babykamer is meestal een vrij kleine kamer. Deze wordt al snel benauwend als je kiest voor (te) donkere tinten. Wanneer je kiest voor felle kleuren zul je al snel een druk en rommelig effect krijgen. Daarom is het erg prettig om te kiezen voor een lichte opstelling als basis in de babykamer. Je kunt altijd kleur toevoegen met accessoires.

 

 

2. Kies voldoende opbergmogelijkheden

 

In het begin zul je je babykleertjes handig moeten opbergen. Meestal kan dat wel in de commode. Maar verder heb je nog heel wat meer babyspulletjes die een plekje moeten krijgen. Onderschat ook de hoeveelheid kraamcadeautjes niet. Zorg voor genoeg praktische opbergmogelijkheden in de babykamer, zodat het er netjes blijft.

 

3. Houd het rustig met decoraties

 

Veel mensen hebben de neiging om de babykamer vol te stoppen met accessoires en decoraties. Toch maakt dat de ruimte meestal niet mooier, maar juist benauwder. Ga daarom juist voor rust door de decoraties op bepaalde plaatsen neer te zetten of op te hangen. Zo creëer je eenheid in de babykamer.

 

 

4. Houd rekening met aanpassingen

 

De babykamer wordt ingericht voor de eerste fase van het baby-zijn. Maar bedenk dat de kamer al snel mee moet groeien met je kindje. In het begin heb je een wieg, maar de meeste baby’s groeien daar na 5-7 maanden uit. Dan moet er plaats zijn voor een ledikantje. De commode zal uiteindelijk waarschijnlijk ook vervangen worden voor een kledingkast. Met dergelijke aanpassingen kun je bij het eerste inrichten al rekening houden.

 

5. Kies de juiste raamdecoratie

 

Houd vooral rekening met licht en donker. Het is fijn als je een hele mooie raamdecoratie hebt gevonden, maar als deze teveel licht doorlaat is er kans dat de baby in de zomer moeite heeft met slapen. En zeker als je kindje wat ouder wordt zal dat lastig zijn. Ga dus voor raamdecoratie die zowel praktisch als mooi is. Bij voorkeur kan de kamer (grotendeels) verduisterd worden. Let ook op losse koorden, snoeren en dergelijke gevaren. Maatwerk rolgordijnen zijn heel handig om een babykamer mooi en verduisterend te maken.

 

 

6. Zorg voor een comfortabel plekje

 

De babykamer is een plaats waar je best veel tijd zult doorbrengen. Het is bijvoorbeeld handig als je je baby rustig kunt troosten terwijl je zelf kunt zitten. Ook om te voeden is de babykamer best een praktische plek. Het is dus een goed idee om voor jezelf een comfortabel plekje te maken, bijvoorbeeld een leunstoel of schommelstoel.

 

7. Zorg voor rust bij het bedje

 

Hangers voor boven de wieg, knuffels die muziek maken, vrolijke kleuren… Er is heel veel keus om het bedje gezellig te maken. Maar eigenlijk wil je helemaal niet dat de baby het daar heel gezellig vindt! Je wilt liever dat je baby er rust vindt om te gaan slapen. Een hanger met felle kleuren en een leuk geluidje kan je baby flink uit zijn slaap houden. Hang dat soort dingen liever bij de box, terwijl je zorgt dat het bij het bedje lekker rustig is voor je baby. In het begin is ook rustig en stijlvol beddengoed belangrijk. Pas vanaf het moment dat je kind toe is aan slapen in een groter bed is het ook goed om je kind zelf beddengoed te laten kiezen. Ook wanneer je kind dol is op felroze of knalrood.

 

 

Een babykamer inrichten is heel erg leuk. Je kunt rustig nadenken over wat je leuk vindt. Kies je voor een complete babykamer? Of ga je juist liever op zoek naar losse items om zelf wat moois te maken? Wat je ook kiest, deze 7 tips helpen je om de babykamer niet alleen mooi maar ook praktisch te maken.