8x leuk buitenspeelgoed voor kinderen onder de 4 jaar

Buiten spelen is leuk en gezond. Maar voor ouders is het soms lastig om de kinderen bezig te houden. Want wat kunnen ze zoal doen? Toch is er heel veel leuk buitenspeelgoed te vinden waar de meeste kinderen gek op zijn. 

Lees meer

29

jul

Wij gingen op zoek en vonden bij Lobbes 8 voorbeelden van superleuk buitenspeelgoed voor kinderen onder de 4 jaar.

 

 

1.       Waterpistool

 

Simpel, effectief en altijd leuk: een waterpistool. Al vanaf jonge leeftijd vinden kinderen het leuk om te spelen met water. Als je daarbij dingen (of mensen!) nat kunt spuiten is het nog leuker. Kleine kindjes kunnen doorgaans nog niet zelf het waterpistool vullen. Maar ze hebben razendsnel in de gaten hoe je ermee moet schieten!

2. Waterbaan Aquaplay

 

Om nog even in het water-thema te blijven: wat is leuker dan een waterbaan? De baan bestaat uit losse segmenten die je zelf aan elkaar kunt maken. Er zitten sluizen in en je kind kan met bootjes varen. Zo leert je kind van alles over de werking van water. En natuurlijk is spelen met water met warm weer ook heerlijk verkoelend. Dit is ideaal buitenspeelgoed, maar de waterbaan kan ook gewoon binnen worden opgezet als je het aandurft.

3. Mini tropisch zwembad

Met water schieten, met water spelen… waarom niet in water spelen? Zet een zwembadje in de tuin en je kindje is urenlang zoet. Zeker als je kiest voor een leuk opblaasbaar zwembadje met extra’s, zoals dit tropisch zwembad met een glijbaantje. Je hebt dan wel een gazon nodig om het badje op te zetten, of je kunt speciale rubberen zwembadtegels eronder leggen.

4. Bolderkar met strandsetje

 

Naast water is ook zand echt fascinerend speelgoed voor kinderen. Gaan jullie weleens naar het strand? Dan is een bolderkar met een strands
etje een leuk idee. Terwijl jij de ‘echte’ spullen meeneemt, kan je kind stoer zijn bolderkar meenemen. Heeft hij meteen genoeg bij zich om mee te spelen op het strand.

5. Tuinsetje of zandbak setje

Wat is leuker dan mama helpen? Als jij de planten water geeft, zal je kind hoogstwaarschijnlijk meteen klaarstaan om je te helpen. Net als het ‘helpen’ met onkruid wieden of de tuin aanharken. Een tuinsetje is dan heel handig, want zo kan je kind mooi helpen. Een zandbak setje is ook handig, zo heeft je kind meteen de spulletjes om lekker te kunnen spelen.

6. Graafmachine en laadbak

 

Veel mensen denken dat alleen jongetjes graag met grote stoere auto’s spelen. Maar dat klopt niet: veel meisjes vinden dat net zo leuk! Vooral bij jongere kinderen
is daar weinig verschil in te zien. Met dit setje van een graafmachine en een laadbak, kan je kind wel even vooruit. Dit is goed voor heel wat uurtjes speelplezier in de zandbak of in de tuin.

7. Tipi-tent

Een tent is voor kinderen altijd leuk om mee te spelen. Het spreekt tot de verbeelding en geeft ze een eigen plekje. Bovendien gaan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar ook allerlei fantasie-spelletjes spelen. Ze spelen bijvoorbeeld dat de tipi hun huis is en dat de knuffels er naar bed moeten worden gebracht. Nog een pluspunt van een tent in de tuin: je kind speelt meteen in de schaduw.

8. Step, fietsje of loopfiets

 

Al vanaf jonge leeftijd kan je kind in de weer met een fietsje. Meestal wordt begonnen met een loopfiets of loopdriewieler. Vanaf ongeveer 3,5 jaar kan een kind zich meestal ook goed redden op een fiets met zijwieltjes. Maar wat veel ouders vergeten is dat een kind ook al vanaf heel jonge leeftijd kan leren steppen! Steppen is niet alleen heel leuk en best snel, maar is ook goed voor de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel.

 

 

 

 

Buiten spelen is met kleine kinderen soms best een uitdaging. Want waarmee kan jouw kindje wel of niet spelen? Veel kinderen vinden het buiten juist veel leuker dan binnen, omdat buiten van alles mag. Zo kan je kind lekker met water en zand kliederen, wat binnenshuis doorgaans niet mag. Met deze 8 leuke ideeën voor buitenspeelgoed zal jouw kindje zich niet snel vervelen deze zomer!