Daarom is multivitamine zo belangrijk voor je kind

Dat vitaminen en mineralen ontzettend belangrijk zijn weten we allemaal. En met een gezond voedingspatroon zouden we al deze belangrijke vitamines binnen moeten krijgen.

Lees meer

16

jul

Maar toch kan multivitamine voor je kind een belangrijke toevoeging zijn op het dagelijkse dieet. Waarom dit zo is leggen we je natuurlijk graag uit.

 

 

1. Vitamines hebben een belangrijke functie

Vitamines zijn micro voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor de groei, het onderhoud, de weerstand en een goede werking van het lichaam van je kleintje. Vitamines beschermen je tegen ziekte en reguleren de belangrijke functies van het lichaam. Wanneer je kind de juiste vitamines binnenkrijgt wordt er een belangrijke weerstand opgebouwd tegen verkoudheid of griepjes. De vatbaarheid voor dit soort ziektes wordt dus een stuk hoger wanneer er een gebrek aan vitamines in het lichaam is. De inname van multivitamine voor je kind zou net zo belangrijk moeten zijn als het dagelijkse tanden poetsen!

 

2. Het helpen van het lichaam

Hoewel bepaalde vitamines zoals bijvoorbeeld vitamine K in de darmen door het lichaam zelf aangemaakt worden, is de hoeveelheid hiervan vaak erg laag. Alle overige vitamines zitten in de voedingsmiddelen die we dagelijks eten. Maar wat als je kids wat moeite hebben met het eten van bepaalde voedingsmiddelen of direct de lip optrekken wanneer er groenten voor de neus worden gezet? Precies; op zo’n moment zijn multivitamine toevoegingen ontzettend belangrijk én erg gemakkelijk voor papa en mama.

 

3. De functies van vitamines

Naast het opbouwen en onderhouden van een goede weerstand en een gezond lichaam, hebben vitamines individueel belangrijke functies.

 

  • Zo is vitamine A belangrijk voor de groei, een gezonde huid, nagels, ogen, het haar en het afweersysteem. Je vindt deze vitamine in vleesproducten.
  • Vitamine B6 zorgt voor de aanmaak van witte bloedcellen en is terug te vinden in vlees, eieren, brood, noten, melkproducten en kaas.
  • Vitamine C beschermt de lichaamscellen en is goed voor de weerstand. Je vindt vitamine C in groenten en fruit.
  • Ook Vitamine D is erg belangrijk voor de groei en ontwikkeling van botten en tanden. Daarnaast levert Vitamine D ook een bijdrage aan het immuunsysteem. Je vindt vitamine D terug in vette vis, halvarine en margarine.
  • Dan is er ook nog vitamine E: belangrijk voor de bescherming van bloedvaten, organen, cellen en ogen. Deze vitamine vind je weer terug in halvarine, brood, graanproducten, zaden, fruit en noten.

 

Hoewel een gebalanceerd dieet voor een mooie balans tussen al deze vitamines zorgt, is het niet altijd mogelijk om al deze voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Een kind dat vette vis en boter ontzettend vies vindt, zou bijvoorbeeld sneller een vitamine D tekort kunnen krijgen. De toevoeging van multivitamine zorgt ervoor dat ook deze vitamine altijd voldoende binnen zal komen; ook wanneer het bordje een keer niet leeggegeten wordt.