Kinderen en een elektrische tandenborstel, wel of niet?

Tijdens de opvoeding van je kind, zijn er een duizendtal aan beslissingen die gemaakt moeten worden.

Lees meer

08

mei

Een van die lastige beslissingen is, of het wel of geen goed idee is dat je kind met een elektrische tandenborstel gaat poetsen. Om de knoop te kunnen doorhakken, vind je onderstaand wat informatie over het gebruik van een elektrische tandenborstel

 

 

Leeftijd speelt een grote rol bij een elektrische tandenborstel voor je kind 

Een elektrische tandenborstel is een toffe upgrade voor je kind. Eindelijk van die saaie handtandenborstel af. Eindelijk een elektrisch apparaat met een nóg leuker uiterlijk. Iedere elektrische tandenborstel voor kinderen heeft een vrolijk ontwerp. Zeker te weten dat je kind hier trots op zal zijn. Maar vanaf welke leeftijd is het ook geschikt voor het gebit? 

Dat antwoord is heel simpel. Kinderen kunnen vanaf de leeftijd 3 jaar gaan tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel. Niet zomaar een elektrische tandenborstel: een elektrische kindertandenborstel!

 

Slim design speciaal voor kinderen

Een elektrische tandenborstel voor een kind wordt op een slimme manier ontworpen. Het handvat is extra dun, zodat hij goed vast te houden is door kinderen. Qua uiterlijk zien kindertandenborstels er vaak kleurrijk uit. Dit maakt het enorm interessant voor kinderen om ermee te poetsen.

De bijbehorende opzetborstel is extra zacht en klein. Het kleinere formaat zorgt ervoor dat hij precies past op het gebit van kinderen. Ook is het gebit van kinderen vaak gevoeliger, daarom is de opzetborstel zachter.

 

Elektrisch poetsen is veel effectiever

Een handtandenborstel is goed voor de eerste jaartjes van je kind. Des te ouder je kind wordt, des te meer poetskracht er nodig is om de tanden schoon te houden. Dit biedt een elektrische tandenborstel voor je kind. Een elektrische tandenborstel draait namelijk 7.600 rotaties per minuut. Dit is goed genoeg voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Gaatjes bestrijden met een elektrische tandenborstel

De grootste boosdoeners voor een melkgebit zijn toch wel gaatjes. Gaatjes ontstaan door tandplak die blijft zitten. Tandplak bestaat onder andere uit vele bacteriën. Bacteriën worden omgezet in zuren. Deze zuren zorgen dat gaatjes ontstaan.

Hoe bestrijd je gaatjes? Onder ander door goed te poetsen. De beste slagingskans heb je toch wel met een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel voor je kind heeft een hoop meer poetskracht in tegenstelling tot een handtandenborstel.

 

Zitten er eventuele nadelen aan een elektrische tandenborstel?

Nee! Aan het poetsen met een elektrische kindertandenborstel zitten geen

nadelen. Zeker voor het gebit niet. Het overstappen van een handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel is een enorme vooruitgang. Misschien is het wel een beetje spannend voor je kind, maar alles went uiteindelijk.

 

Conclusie: een elektrische tandenborstel voor je kind is een top idee!