De hond in topvorm houden

Het is je maatje, je beste vriend, je trouwste metgezel, kortom, een hond is voor veel mensen meer dan een gezelschapsdier. In veel gevallen is de hond dan ook gewoon een volwaardig gezinslid. De kinderen vinden het heerlijk om er mee te stoeien, om uit te laten en volwassenen waarderen de vrolijkheid en gezelligheid die een hond met zich meebrengt.

Lees meer

06

nov

Een hond hebben betekent echter ook een stuk verantwoordelijkheid. Niet alleen wat betreft de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen met de hond, ook wat betreft de juiste voeding. Een hond is immers geen mens dus zal je rekening moeten houden met de specifieke wensen op het gebied van de voeding zodat je hond niks tekortkomt en je hem of haar in topconditie kan houden. De juiste voeding is echter afhankelijk van een aantal belangrijke factoren zoals de leeftijd, het ras en mate van activiteit.

 

 

Een gezonde hond is een actieve hond

Voor elke hond geldt in principe dezelfde stelregel: een gezonde hond is een actieve hond. Door actief bezig te zijn met je hond werk je niet alleen aan de conditie van je hond, je zorgt ook voor een stevige band met hem of haar. Daarnaast werken de meeste spelletjes die je samen met je hond kan doen ook rolbevestigend. Zeker in een huiselijke situatie is het van belang dat een hond goed wet welke positie hij of zij in het gezin heeft. Voor de hond is het gezin zijn roedel en om de hond te laten functioneren moet de rolverdeling duidelijk zijn.

Lees ook: Zo maak je zelf sushi met je kinderen!

 

De juiste voeding

Voor honden die van nature energiek zijn is de voeding extra belangrijk. Juist de energie die nodig is, dient de hond uit zijn of haar voeding te kunnen halen. Honden die door kwalitatief minder goede voeding nuttigen zullen eerder vervelend gedrag vertonen zoals ongewenst bijten in het meubilair, of bijvoorbeeld de hondenmand. Het natvoer van Platinum wat bij deze webwinkel wordt verkocht is afgestemd op de dagelijkse voedingsbehoefte van je hond. Hierdoor voorkom je dat de hond te snel moe is of juist overactief gedrag gaat vertonen. Het gaat bij hondenvoeding namelijk niet alleen om de inhoud, maar meer om de samenstelling. Platinum hondenvoeding bevat naast gezonde ingrediënten ook voldoende vitamines en mineralen die de gezondheid van je hond stimuleren. Zo zorg je dat het afweersysteem optimaal functioneert en stimuleer je de gezondheid van je viervoeter. Zorg naast een reguliere maaltijd ook voor voldoende vers water. Je hond zal je dankbaar