De voordelen van een Senseo

Wij Nederlanders drinken nogal eens een Hollands bakkie pleur. Waar de Engelsen 24/7 gereed zijn voor een kopje thee, vullen de Nederlanders dit graag in voor koffie. Er wordt gemiddeld dan ook 2,4 koppen koffie per dag gedronken; hiermee behaalt Nederland de top van de wereldse koffie consumptie.

Lees meer

09

jan

Iedereen heeft zo ook zijn eigen manier van koffie zetten. Sommigen gebruiken de ouderwetse filters, anderen koken de koffie liever zelf en in veel gezinnen wordt gebruik gemaakt van de Senseo; en dit is niet voor niets!

 

 

Gezond

Het drinken van koffie heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo verhoogt het de concentratie, geeft het energie maar verlaagt het ook de kans op hart- en vaatziekten. Koffiepads zijn dan volgens het Voedingscentrum ook een van de 3 gezondste manieren om koffie te zetten. Waar je van andere koffie maximaal 2 kopjes per dag zou mogen drinken, mag je met de koffiepads zeker 4 kopjes aan gaan! Dit ligt aan het stofje cafestol. Cafestol verhoogt het LDL-cholesterol en een teveel hiervan blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten. Dit vergroot de kans op een hartaanval of beroerte. Hoe beter de koffie dan ook gefilterd is, hoe minder cafestol zich er in bevindt. Koffiepads bieden hier de ideale oplossing!

 


Bron afbeelding

 

Handig en snel

Een Senseo is ideaal voor een huishouden met een druk en actief gezinsleven. Snel dat ontbijt op tafel, tassen pakken of druk aan het knutselen voor nieuwe decoratie voor de jongsten in huis. Tijd om uitgebreid water te koken is er niet – een pad in de Senseo kost daarentegen een stuk minder tijd. Maar ook wanneer er koffie gemaakt moet worden voor vrienden of familie is de Senseo de held van de koken. Je kan namelijk binnen een handomdraai meerdere koffie maken zonder te hoeven wachten. Je stopt de pads erin, zet de kopjes eronder en gaat verder met waar je mee bezig was. De Senseo stopt vanzelf wanneer de koffie klaar is om geserveerd te worden! Zolang het water aangevuld is heb je altijd de juiste verhouding koffie in ieder kopje.

 

 

Smaak

Behalve het gemak waarmee een kopje koffie gezet kan worden is een groot voordeel van de Senseo het behoud van de koffiesmaak. De smaak van de koffie lijkt namelijk het meest op die van de ouderwetse filterkoffie. De lagere druk van het apparaat zorgt er ook voor dat een kopje Senseo koffie veel minder aroma bevat dan bijvoorbeeld een espresso. Afgerond met een laagje schuim is het ook nog eens een heel mooi te presenteren. Daarbij zijn er tientallen Senseo smaken beschikbaar en kun je dus lekker variëren mocht je zin hebben in iets anders!Bron afbeelding