Een kinderkamer op zolder maken

Wanneer je een extra kamer nodig hebt om een kinderkamer van te maken, is de zolder eigenlijk een ideale ruimte. Ware het niet dat je daar vaak tegen zaken als schuine wanden en een trappengat aanloopt. Met onderstaande tips wordt het wel heel gemakkelijk om van die muffe, donkere zolder een gezellige, functionele kinderkamer te maken!

Lees meer

10

dec

 

 

Lichte kleuren

Lichte kleuren op de muren laten een kamer optisch groter lijken. Hetzelfde geldt voor de vloer. Een lichte vloer oogt ruimtelijker. Een kunststof dakraam kan een goed alternatief zijn om letterlijk meer licht naar binnen te laten vallen als er weinig natuurlijk daglicht is.

 

Opbergruimte

Op zolder is er vaak weinig plek om een kast goed kwijt te kunnen. De schuine wanden maken de inrichting een ware uitdaging. Een kast op maat is dan veelal de enige mogelijkheid. Plaats bijvoorbeeld schuifwanden in de schuine kant, maak opbergvakken, hang er kledingrekken op of werk met opbergdozen en een vrolijk gordijntje ervoor. Een schuine wand leent zich er ook uitstekend voor om er een bureau of bedstee te maken, waardoor nog minder losse meubels nodig zijn.

 

Looproutes

Denk goed na over de looproutes op zolder, zeker vanwege de schuine wanden. Kun je, met de inrichting die je in je hoofd hebt, nog steeds goed bij het bed komen en kan je kind gemakkelijk iets uit de kast pakken? De plek waar de stahoogte het hoogst is, is de meest ideale plek voor een looproute.

 

Dakkapel

Heb je eigenlijk net te weinig ruimte op zolder, dan is een dakkapel plaatsen een goede optie om de kamer ineens een heel stuk groter en gemakkelijker beloopbaar te maken. Een dakkapel zorgt er bovendien voor dat er veel licht binnenvalt en je lekker naar buiten kunt kijken.

 

Trappengat

Het trappengat kun je helaas niet weghalen, maar je kunt er wel voor zorgen dat het minder in het oog valt, door bijvoorbeeld een tussenwand te plaatsen, of een minder gevaarlijk gat wordt, door er een (trap)hekje omheen te zetten. Hangt de cv-ketel ook op zolder? Probeer deze dan ook in te bouwen.

 

Isoleren

Waar de zolder in de zomer meestal de warmste plek in huis is, is het in de winter vaak de koudste. Zorg daarom voor een goede isolatie. Eigenlijk dien je hiermee te beginnen, alvorens je met de inrichting start. Een comfortabel binnenklimaat zorgt voor een prettige nachtrust!

 

Veel plezier met de inrichting en straks lekker genieten van het eindresultaat!