Een leven met kinderen duur? 5x Bespaartips

Je lijkt overal te horen dat kinderen zo ongelooflijk veel geld kosten. Nu zijn er inderdaad een flink aantal extra kosten waar je rekening mee moet houden. Scholen, kleding, sport, entertainment en ga zo maar door. Aan de andere kant kun je ook redelijk ongemerkt flink geld besparen op de kosten voor je kind. Hier vind je handige bespaartips die bruikbaar zijn voor ieder soort huishouden.

Lees meer

02

mrt

1. Kinderopvang

De kosten voor kinderopvang nemen in veel gevallen de grootste hap uit het budget. Besparen is niet altijd even gemakkelijk. Het vinden van goedkopere initiatieven kan een hele zoektocht zijn. Je zou familieleden kunnen vragen in te spreken als oppas maar je kan ook een deal sluiten met andere ouders. Wanneer iedere ouder een andere dag op de kinderen past, hebben uiteindelijk alle gezinnen evenveel vrije tijd en bespaar je flink in de kosten. Bied dat geen oplossing? Er bestaan ook ouderparticipatie crèches die door ouders worden gerund. Je krijgt een flinke verlaging in tarief en in ruil hiervoor sta je zelf enkele dagdelen voor de groep kinderen.

 

2. Kleding

Zowel voor de ouders als kinderen is er altijd te besparen op kleding. Vermijd merkkleding en kies ook eens voor leuke tweedehandskleding via vrienden, Marktplaats of de kringloop. Heb je toch liever nieuwe items, shop dan online. De web shops bieden dagelijks nieuwe kortingen aan die flink onder de prijzen van de fysieke winkel zitten.

3. Vaste lasten

Op de vaste lasten valt een flinke inhaalslag te behalen. Je kan online energie vergelijken en direct zien of je nog wel bij de goede aanbieder zit. Loop alles eens per jaar een keer na. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald. Hetzelfde doe je met je verzekeringen. Je kan online gemakkelijk en snel zaken als je zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en ook je autoverzekering vergelijken. Door deze contracten scherp in de gaten te houden kun je wel honderden euro’s per jaar besparen.

 

4. Dagelijkse kosten

De dagelijkse kosten van boodschappen (luiers, eten, drinken) tikken flink aan op de rekening. Je kan hier best wat op besparen door slim te winkelen. Ga bijvoorbeeld eens naar de goedkopere supermarkt in plaats van de Jumbo om de hoek, koop zoveel mogelijk huismerken en bezoek ook de wekelijkse markt eens wat vaker. Probeer ook snoepgoed en reclameverleidingen zoveel mogelijk links te laten liggen. Een glas ranja is net zo lekker als een Nestea en ook nog eens een stuk goedkoper.

 

 

5. Blijf binnen

Het kan ongelooflijk leuk er een dagje op uit te gaan maar veel leuke activiteiten kunnen ook een stuk goedkoper binnenshuis georganiseerd worden. Verruil de bioscoop voor een leuke filmavond en kook lekker samen in plaats van een diner in een restaurant. Alle kleine beetjes helpen!