Goedkoop weekendje weg met de kids: 4 ideeen

Het kan af en toe heerlijk zijn om het jaar wat te breken met een leuk weekendje weg. Een romantische citytrip met je partner mag natuurlijk vaak wel wat kosten, maar een weekendje weg met de kids is al duur genoeg! Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om met het hele gezin een goedkoop weekendje weg te gaan, zonder hier al te veel van je maandelijkse budget aan kwijt te raken. Met deze leuke ideeën kun je vast wat inspiratie opdoen voor een leuk goedkoop weekendje weg.

Lees meer

12

feb

 

  1. Valkenburg

Je bent er misschien laat 2018 wel geweest om de beroemde kerstmarkt te bezoeken. Valkenburg is namelijk bij uitstek geschikt om een geweldig leuk, en ook goedkoop weekendje weg te gaan. Er is ontzettend veel moois te zien en te doen: en het gros is gratis! Van een wandeling over de bergen tot een bezoek aan de beroemde grotten. Willen papa en mama even bijkomen? Dan bezoeken zij gewoon een van de vele spa mogelijkheden terwijl de kids spelen in het zwembad. Heerlijk genieten, en je kan er gewoon met je eigen auto naartoe!

 

  1. Bungalowparken

Sommige bungalowparken zijn tijdens het hoogseizoen wat aan de dure kant, maar juist in het voorseizoen zijn deze geweldige bungalows super goedkoop! Het fijnste is nog wel dat je alles binnen handbereik hebt, en er meer dan genoeg te doen is voor de kids. Zwembaden, mini golf, indoor klimparcours en ga zo maar door. Je neemt gewoon je eigen boodschappen mee, en kunt voor minder dan 100 euro samen genieten van een weekendje weg.

 

  1. Weekendje Amsterdam

Hoewel een weekendje in onze hoofdstad niet direct als een goedkope optie klinkt, is er genoeg te doen voor het hele gezin: en veel attracties zijn gratis! Verblijf in een AirBnB of een leuke Stayokay locatie voor minder geld, en bezoek de tientallen gratis attracties. Sla Madame Tussauds bijvoorbeeld over, en ga lekker picknicken in het Vondelpark of bezoek NEMO: allemaal gratis!

 

  1. Op vliegvakantie

Je hebt de website skyscanner vast al wel ontdekt. Je kunt hier kiezen voor ‘goedkoopste maand’ en ‘iedere bestemming’ en krijgt zo in no-time een lijst met goedkope vluchten voor je neus. Zo kun je bijvoorbeeld in februari al voor een paar tientjes naar Londen, Praag of Boedapest. Er zijn genoeg goedkope vliegtickets te vinden; zeker wanneer je jezelf niet aan een bepaalde maand of bepaalde data verbindt. Zo heb je in no-time een goedkoop avontuur te pakken.