Handig om te weten als aanstaande moeder

Als aanstaande moeder heb je vast al heel veel (overbodige) adviezen gekregen. Je weet ondertussen alles van luiers, boertjes en soorten babyvoeding. Maar helaas, ze vertellen je lang niet alles. Sommige dingen worden je niet verteld omdat ze vervelend of gewoon saai zijn. Maar tóch zijn ook deze zaken handig om te weten!

Lees meer

12

okt

 

1. Je zorgverzekering is belangrijk

 

Iedereen heeft het steeds over de baby. Maar hoe zit het met je zorgverzekering? De gewone basisverzekering is voldoende voor alle medische zaken. Maar wist je dat de kraamzorg vergoeding ook uitgaat van een eigen bijdrage? En alleen als je een aanvullende zorgverzekering hebt krijg je een volledige vergoeding van alle verloskundige zorg voor en na de bevalling. Check je verzekering dus even op tijd. Voor het komende jaar kun je hem aanpassen. Dat doe je voordelig op zorgverzekeringhema.nl.

 

2. De handboeken zijn haast nooit bruikbaar

 

Tijdens de zwangerschap worden er heel veel boeken aangeraden. Helaas zijn die in de praktijk meestal niet bruikbaar. Als je baby komt, besef je dat die er een heel eigen ritme op na houdt. Zowel boeken met tips over doorslapen als boeken met tips hoe jij de ideale moeder wordt, blijken niet te werken. In de praktijk stort je in wanneer je de kans hebt, is je huishouden een rommeltje en ga je gewoon door tot het vanzelf weer beter wordt.

 

3. Zwanger zijn hoeft niet verplicht leuk te zijn…

 

Er wordt je verteld dat je straalt, je zou dolgelukkig moeten zijn, maar toch… Misschien voel jij je gewoon beroerd of ben je elke ochtend misselijk. Of misschien ben je gewoon niet zo happy met je veranderende figuur. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de zwangere vrouwen echt geniet van de zwangerschap. De andere helft bekijkt het wat gematigder of heeft er zelfs ronduit een hekel aan. Maar troost je: je gevoel over de zwangerschap zegt niets over je moedergevoelens voor de baby.

 

4. …dus overdrijf niet als je daar geen zin in hebt

 

Er komen steeds meer Amerikaanse trends in ons land. Zo worden zwangerschapsaankondigingen steeds meer bijzonder. Ook babyshowers worden steeds vaker georganiseerd. Super leuk, maar wat als jij daar gewoon niet zo’n zin in hebt? Er is niets mis met een stukje Hollandse nuchterheid. Kijk dus even door al die nieuwe en oude tradities heen en pik eruit wat jij leuk vindt. Je hoeft niet perse aan elke hype mee te doen. Maar als je dat wél leuk vindt, dan kun je er volop van genieten natuurlijk!

 

5. Jouw bevalling gaat heel anders zijn

 

Op een of andere manier gaan mensen je al snel bevallingsverhalen vertellen als ze jouw dikke buik zien. Houd je daar niet van, dan kun je die verhalen gerust afkappen. Maar of je er nu wel of niet van houdt: jouw bevalling gaat heel anders zijn. Al was het alleen al omdat het deze keer niet iemand anders is die het meemaakt. Trek je niets aan van al die horrorverhalen, want dat zijn meestal juist degene die je hoort. De ‘normale’ bevallingen zijn natuurlijk lang zo spannend niet…

 

Tijdens de zwangerschap komen er heel veel dingen op je af. Je hoort van alles van iedereen. Sommige dingen zijn echt heel handig om te weten, terwijl andere dingen overbodig blijken te zijn. We hopen je met deze 5 handige tips een eindje op weg te helpen bij het ontdekken wat voor jou belangrijk is.