Hoe verbeter ik mijn WiFi? Vijf tips voor sneller internet thuis

Lees meer

16

apr

In een huis met kinderen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van het internet; en vaak door meerdere mensen tegelijk. Goed internet thuis is erg belangrijk; het speelt nu eenmaal een grote rol in ons leven. Een tablet speciaal voor kinderen met allerlei leuke spelletjes is vaak niet meer weg te denken uit het perfecte kinderparadijs. Het internet wordt vooral in een huis met kinderen actief gebruikt, en dit maakt een slechte wifi verbinding dan ook niet voor niets een van de grootste frustraties. En hoewel je jouw woning waarschijnlijk zo veel mogelijk vrij wilt houden van straling, is een goede wifi verbinding toch wel erg belangrijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw woning sneller internet heeft? We geven je een aantal handige tips!

 

 

1. Doe de check

De handige wifi tuner van KPN geeft je de mogelijkheid om de internetsnelheid in iedere ruimte van de woning te checken. De app analyseert de kwaliteit van de verbinding, en geeft je vervolgens direct allerlei handige tips om het internetsignaal te verbeteren. Nadat je alle oplossingen op hebt gevolgd, zou je overal in huis een goede verbinding moeten hebben; zonder hier al te veel gekkigheid voor uit te hoeven halen. Handig toch?!

 

2. Plaats je router centraal

We doen allemaal ons uiterste best om de router zo ver mogelijk weg te stoppen, en dat zorgt voor een slechte verbinding. Bij wifi draait het namelijk allemaal om het bereik; en wanneer jij je router in de meterkast verstopt, heb je natuurlijk minder bereik dan wanneer je de router op een goede, centrale locatie plaatst. Houd bijvoorbeeld rekening met het feit dat een wifi signaal heel slecht door dikke (betonnen) muren heen komt en dat hoe dieper je de router weg stopt, hoe slechter je verbinding zal zijn. Ideaal om je huis vrij van straling te houden, maar minder handig wanneer het om de router gaat.

 

3. Wissel van kanaal

Jouw wifi verbinding loopt over een kanaal dat door tientallen anderen gebruikt wordt. Hoe meer mensen er op een kanaal zitten, hoe trager de wifi verbinding natuurlijk wordt. Je kunt online allerlei handige applicaties (gratis) downloaden die jou laten zien op welk kanaal jouw wifi zich bevindt. Door je wifi vervolgens via een minder druk kanaal te laten lopen, zou het zomaar eens kunnen zijn dat je verbinding ineens stukken beter wordt.

 

4. Mesh wifi of wifi repeaters

Aan de hand van wifi repeaters of mesh wifi (de duurdere variant) kun je de verbinding makkelijk door het huis verspreiden. Plaats de apparaten op verschillende locaties om overal een goede verbinding te hebben.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KPN.