Krijtbord in de kinderkamer

Ben je op zoek naar tips voor de aankleding van de kinderkamer? Het is de hoogste tijd om een van onze favoriete accessoires in het zonnetje te zetten: het krijtbord. Dit bord is een heel stijlvolle toevoeging aan de ruimte. En zorgt tegelijkertijd voor een heleboel speelplezier! In deze blog ontdek je de leukste ideeën voor het krijtbord in de kinderkamer. Tekenen maar!

Lees meer

19

dec

DIY schilderij

Denk je bij het krijtbord ook meteen aan het grote schoolbord dat vroeger in de klas hing? Zet dat beeld maar uit je hoofd – krijtborden zijn er te vinden in veel meer soorten en maten. En daar kun je dus een heleboel mee!

Zo is het krijtbord er te vinden in schilderijformaat, met een mooie lijst om de randen. Daarmee haal je de kunstenaars in je kids naar boven! Laat ze eens in de zoveel tijd een mooie tekening maken op het bord – liefst natuurlijk met krijtjes in zoveel mogelijk verschillende kleuren. Door het bord vervolgens daadwerkelijk een plekje aan de muur te geven in de kinderkamer, gun je je kinderen een waar moment van trots!

 

 

Dubbel plezier op het staande bord

Naast het platte bord is het krijtbord er ook in dubbele vorm te vinden – het zogenoemde krijtstoepbord. Maar waarom zou je deze slechts op de stoep plaatsen, zoals de naam suggereert? Ook in de kinderkamer zorgt dit bord voor plezier!

Zeker als je meerdere kids hebt: zo kunnen ze ieder op een eigen kant tekenen, en zijn ze toch met elkaar aan het spelen. Samen kunnen ze zo urenlang zoet zijn. Om het extra leuk te maken: voeg een spelelement toe aan het krijtbord tekenen! De kinderen zitten bij dit bord tegenover elkaar – dus een gevoel van spanning en strijd zal er zeker zijn. Bedenk iets voor je kinderen om te tekenen en bepaal achteraf wie de winnaar is. Teken de familie na, het huisdier of jullie woning: de ideeën zijn eindeloos. Dat wordt een creatief feest!

 

 

Uithangbord

Zijn je kids al wat ouder en hebben ze niet altijd meer de zin om te tekenen? Ook dan kan het krijtbord in de kinderkamer nog steeds een beeldschone toevoeging zijn. Er hoeft namelijk niet per se regelmatig op te worden getekend. Het bord kan ook dienen als uithangbord!

Dit komt natuurlijk overeen met bijvoorbeeld het naambordje op de deur – maar dan op een vernieuwende manier. Weer eens iets anders! Laat je kinderen zelf bepalen wat er op het bord komt te staan. Dat kan hun naam zijn, maar misschien ook een leuke quote, hun favoriete bands of toch een tekening. Een unieke entree naar hun kinderkamer!

 

 

Verf op de muur

Wil je meer dan het krijtbord? Haal dan krijtverf in huis! Daarmee kun je meteen een hele muur of een kast een make-over geven. Zo creëer je meteen een enorme speelplek voor de kids. Maar sta er van tevoren wel goed bij stil dat je dit niet even snel kunt weghalen als jullie erop uitgekeken zijn – zoals bij het krijtbord wel het geval is. 

 

 

Krijtbord in de kinderkamer: voor stijl en plezier!

Er zijn een heleboel verschillende manieren te bedenken om het krijtbord in de kinderkamer kwijt te kunnen. Eén ding is zeker: het bord gaat zorgen voor een heleboel plezier! Creatief bezig zijn zorgt simpelweg voor goed vermaak. En als dat ook nog op een smaakvolle wijze kan – we blijven natuurlijk interieur liefhebbers – dan is dat helemaal mooi meegenomen. Yes!