Tips voor het kiezen van een vloer voor de kinderkamer

De kinderkamer is vaak vrij lastig als het gaat om het kiezen van een vloer. Het moet een vloer zijn die gemakkelijk schoon te houden is, maar hij moet ook zacht en veilig zijn. En als het een beetje meezit, is de vloer ook nog eens mooi, trendy en past hij goed bij de rest van je interieur. Hoe kom je erachter.

Lees meer

09

feb

Welke vloer het beste is voor jouw kinderkamer? Met deze handige tips natuurlijk!

 

1.       Kijk naar het gedrag van je kind

Is je kind vooral graag aan het knutselen met lijm, verf, glinstertjes en plakkertjes? Dan is een gladde vloer handig. Maar is jouw kind een wildebras en vooral bezig met klimmen en klauteren, dan is een zacht tapijt een veel betere en veiligere keus. Kijk dus eerst goed naar het gedrag van je kind, want dat zegt heel veel over het type vloer dat je gaat kiezen.

 

 

2. Kijk naar de aangrenzende kamers 

Het is niet zo mooi als de vloer van de kinderkamer heel sterk afwijkt van de andere vloeren in huis. Als je alle vloeren tegelijk gaat vervangen kun je daar natuurlijk rekening mee houden. Doe je dat niet, dan kijk je eerst even naar de vloer van de gang en de aangrenzende kamers. Kies een vloer die er goed bij past - of er juist helemaal tussenuit springt.

 

3. Krijgt je kind eten en/of drinken in de kinderkamer?

Veel mensen geven hun kind eten en drinken in de keuken of woonkamer. De kinderkamer is alleen bedoeld om in te spelen. Als jouw kinderen eten en/of drinken krijgen in de kinderkamer, is het verstandig om een vloer te kiezen die je gemakkelijk kunt stofzuigen en dweilen. Tapijt is dat geen ideale keus, terwijl het dat wel is als je kinderen niet eten of drinken in de kinderkamer.

 

4. Zijn er mensen met allergieën in huis?

Sommige vloeren zijn beter geschikt voor mensen met een allergie dan andere vloeren. Verdiep je hier van tevoren in, zodat je weet welke keus beter is. Je moet vooral rekening houden met allergie voor stof en huisstofmijt. De ideale kinderkamer is er een waar iedereen gewoon kan komen zonder genies en gehoest.

 

5. Kies zelf een mooie kleur

 

Natuurlijk wil je je kinderen graag betrekken bij de inrichting van de kinderkamer. Alleen is dat niet altijd verstandig als het gaat om de vloer. Kinderen kiezen al snel voor felle en opvallende kleuren. Hou er rekening mee dat kleuren heel veel invloed hebben op kinderen en op hun stemming. Kies een kleur die zorgt voor een vrolijke stemming, maar die niet storend is.

Het kiezen van een vloer voor de kinderkamer hoeft niet perse moeilijk te zijn. Je moet wel met verschillende dingen rekening houden. Je moet nadenken over een handige structuur (hard of zacht), een goede kleur en of het gemakkelijk schoon te houden is. We hopen dat je met deze vijf tips wat gemakkelijk kunt kiezen voor een mooie én praktische vloer voor de kinderkamer!