Top 5 wensen voor mijn kinderkamer

Iedereen heeft zo wel zijn eigen maniertjes wanneer het gaat om het inrichten van de woning. De ene vindt decoratie enorm belangrijk terwijl de ander al die tierelantijntjes juist overbodig vindt. Toch zijn er wel een aantal aspecten die voor iedereen van belang zouden moeten zijn. Het zijn in principe de basis wensen voor ieder interieur. Mijn eigen ideeën over het juist inrichten van mijn woning en bovenal de kinderkamer behandel ik in dit artikel.

Lees meer

27

jan


Bron afbeelding

 1. Raamdecoratie
  Bij raamdecoratie hebben we het niet over leuke stickers of grappige teksten. De basis van raamdecoratie zijn gordijnen. Met de juiste gordijnen kun je niet alleen verduisteren of afsluiten, je kan er ook perfect de sfeer mee bepalen. Niets zo belangrijk als een verduisterde kamer waar de kleintjes lekker onverstoord kunnen slapen. Naar mijn mening kun je dus ook echt niet zonder de juiste raamdecoratie. Zeker voor de kinderkamer is er hartstikke leuke raamdecoratie beschikbaar. Een leuk Disney thema bijvoorbeeld, of een lief prinsessen rolluik. Weet je nu niet goed wat voor raamdecoratie er het beste in jouw woning past? Doe dan online wat inspiratie op bij webshops zoals MySmartDeco. Hier vind je geen raamdecoratie met diverse prints maar neutrale rolgordijnen die mooi aan kunnen sluiten op het interieur van de kinderkamer.
 2. Verlichting
  Tegenover verduisteren staat natuurlijk verlichten. Als die gordijnen dan eenmaal gesloten zijn wil je niet dat de kleintjes in het donker zitten. Net als bij raamdecoratie kan ook de juiste verlichting voor sfeer zorgen. Grote koude lampen voegen vaak weinig sfeer toe, terwijl kleine en zorgvuldig gekozen lampen weer enorm veel toe kunnen voegen aan een kinderkamer. Sta ook eens stil bij het aanschaffen van een nachtlampje, daar kunnen veel kinderen baat bij hebben! Daarbij kun je met de juiste verlichting ook nog eens geld besparen!
 3. Verwarmen
  Door ’warmte’ toe te voegen aan het bed en eventuele banken of stoelen geef je de kinderkamer een fijne, veilige uitstraling. Nu kunnen dit natuurlijk letterlijk fleece dekens zijn met een stoere print, maar ook kussens en kleedjes kunnen warmte bieden en de kinderkamer een gezellige uitstraling geven. Daarbij is een speelkleed altijd leuk om de kleine te vermaken. Verwarmen in andere vorm dan door de verwarming: Zo kun je het ook bekijken! 4. Decoratie
  De juiste decoratie kan de uitstraling van een kinderkamer verbeteren.  Ik denk dan ook dat het belangrijk is om alle decoratie in een ruimte op elkaar af te stemmen. Qua kleuren maar ook qua materialen, vormen en thema’s. Dit mag per ruimte natuurlijk verschillend zijn, zolang het maar niet te veel contrasten oplevert.

 5. Comfort
  Behalve sfeervol en warm moet de kinderkamer natuurlijk ook comfortabel zijn. Zo moet je alles wat de kleine nodig heeft binnen handbereik hebben en moet er voldoende leef- en speelruimte beschikbaar zijn. Een leuk bureau en een fijne bank waarin gezellig een boek kan worden gelezen bijvoorbeeld.

Wat is jouw top 5 voor je interieur?