Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?

De eerste maanden na de geboorte van de nieuwste gezinsaanvulling heb je natuurlijk wel andere dingen aan je hoofd. Luiers verschonen, kraamvisite, flesvoeding en ga zo maar door. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij de verzekeringen, een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Lees meer

14

nov

Om je een handje te helpen zijn we voor je nagegaan welke verzekeringen nu wel en welke niet van belang zijn in de eerste maanden / jaren.

 

Uitvaartverzekering

We gaan uit van het beste, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Neem voor je gemoedsrust dan ook even contact op met je uitvaartverzekeraar. Een uitvaartverzekering voor kinderen is mogelijk, maar je kunt je kindje ook gratis meeverzekeren tot zijn of haar 21e levensjaar. De pasgeborene moet wel even aangemeld worden bij je uitvaartverzekeraar.

 

 

Zorgverzekering

Vanaf het moment van de geboorte kunnen de rekeningen voor je kindje al op de deurmat vallen. Een langer verblijf in het ziekenhuis kan de kosten hoog op laten lopen. Of wat dacht je van die extra dokters bezoekjes gedurende het eerste jaar omdat je toch liever het zekere voor het onzekere neemt? We begrijpen natuurlijk helemaal dat je liever met andere dingen bezig bent, maar het is toch echt van belang om de pasgeborene zo snel mogelijk op jouw, of je partners’ zorgverzekering aan te melden.

 

Aansprakelijkheids- en inboedelverzekering

Er zijn meer spullen nodig en de waarde van je inboedel stijgt, geef dit ook door aan je inboedel verzekeraar. Nu zal die kleine pasgeborene nog weinig schade berokkenen, maar zodra er eenmaal gerend, gefietst en gespeeld wordt groeit het risico op kleine ongelukken met schade. Die voetbal door de ruit van de overbuurman, of die dure Chinese vaas in de hal van opa en oma. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus het is verstandig om de jongste gezinsleden bij te schrijven op jouw of jullie aansprakelijkheidsverzekering.

 

 

Rechtsbijstandverzekering

Heb je rechtshulp nodig? Dan kun je beroep doen op je rechtsbijstandverzekering. Afhankelijk van je gezinssamenstelling betaal je hier premie voor. Geef ze dus even door dat je gezin uitgebreid is!

 

Reisverzekering

Ik ga op reis en neem mee… de kinderen! Niet alle reisverzekeringen verzekeren de nieuwste gezinsleden automatisch mee. Het is dus verstandig om voor je vakantie even contact op te nemen met je reisverzekering en de nieuwste gezinsleden aan te melden. Bij sommige reisverzekeringen zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd. Dat is weer een extra aanvulling voor de vakantie pot!


 

Minder belangrijk zijn

  • Autoverzekering: Zowel de auto als de vaste bestuurder zijn altijd verzekerd bij de standaard autoverzekering, bij een inzittenden verzekering zijn ook andere passagiers verzekerd. Je hoeft de pasgeborene dus niet aan te melden.
  • Overlijdensrisicoverzekering: Deze verzekering beschermd je tegen eventuele financiële gevolgen bij het overlijden van de verzekerde persoon. Je hoeft je pasgeborene hier dus niet te verzekeren, gezien er nog geen tot weinig financiële gevolgen aan verbonden zijn.